Ontdek knapperige pappadums

Pappadums zijn een heerlijk en populair gerecht in de Indiase keuken. Het zijn knapperige, dunne en platte broodjes die worden gemaakt van linzenmeel, rijstmeel of mungbonen meel. Ze worden meestal geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht bij Indiase maaltijden of als snack.  

Pappadums zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Indiase keuken. Destijds werden deze bereid door ze te drogen in de zon, wat een lange tijd in beslag nam. Vandaag de dag worden de pappadums meestal gefrituurd waardoor ze veel sneller klaar zijn.

Hoe worden pappadums gemaakt?

Pappadums kunnen op verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van de regio en het recept. Het basisrecept bestaat meestal uit meel (linzenmeel, rijstmeel of mungbonen meel), zout, water en soms kruiden zoals knoflook en koriander. De pappadums van Zainab Foods zijn bereid op basis van mungbonen meel, ook wel bekend als oerdie meel. Dit zachte, zoetige meel is glutenvrij en zie je vaak terug in Surinaams/Hindoestaanse recepten, zoals de bara. Het deeg wordt gemaakt door het meel te mengen met water en kruiden te mengen tot een glad deeg. Daarna wordt het deeg uitgerold tot dunne, platte schijven, die vervolgens worden gefrituurd.

De pappadums van Zainab Foods zijn ready-to-fry. Je frituurt ze even kort in olie en je hebt knapperige pappadums die je direct kan serveren. Bekijk hier de video:

Hoe worden pappadums geserveerd?

Pappadums kunnen op verschillende manieren worden geserveerd. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje:

  1. Serveer vooraf als een “broodmandje” wat we in Nederland kennen. In vele Indiase restaurants krijg je als voorgerechtje een mandje met pappadums en verschillende dips, van een zoete chutney tot een pittige sambal.
  2. Serveer pappadums als een bijgerecht bij een maaltijd, zoals een curry.
  3. Beleg de pappadums met verschillende toppings, zoals ui, tomaat, koriander en onze tomatensambal voor een heerlijke snack.
  4. Serveer pappadums in een salade. Breek deze in kleine stukjes te breken en te mengen met de salade voeg je extra textuur en knapperigheid toe aan een salade.
pappadums zainab foods

Onmisbare snack voor elke gelegenheid

Pappadums zijn hot en een echte verrijking van je menukaart, maar ook leuk om thuis te serveren bij een etentje. Onze pappadums zijn bij verschillende groothandels en retailers verkrijgbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij komen graag met je in contact.