Hoe werelds en lokaal elkaar versterken

Voor dit artikel spraken we met Wouter Driessen, werkzaam als inkoper bij Boerschappen en vanaf het begin betrokken bij de samenwerking tussen Boerschappen en Zainab Foods. Boerschappen verzorgt elke dag van de week een maaltijdbox samengesteld uit verse producten, geproduceerd door lokale leveranciers. Het zijn verse producten die geen onnodige en ongezonde toevoegingen hebben en goed zijn voor mens en natuur. De maaltijdboxen worden thuis of zakelijk bezorgd. Verschillende producten van Zainab Foods zijn te vinden in de maaltijdboxen van Boerschappen.

De samenwerking ontstond met een box vol samples

In 2022 is de samenwerking tussen Boerschappen en Zainab Foods ontstaan door een kort belletje van Hafid, Relatiemanager bij Zainab Foods. Met een box vol producten is hij langs geweest bij Boerschappen en de producten werden direct goed ontvangen door Wouter en de toenmalige chef bij Boerschappen. De basis broodproducten, zoals de roti plaat, bara en naan brood zijn een verrassende toevoeging aan de maaltijden van Boerschappen. De producten zijn makkelijk te verwarmen naast alle andere verse producten waarmee je zelf de maaltijd bereid.

Deze producten staan nog op de wishlist van Boerschappen

Momenteel worden de maaltijdboxen van Boerschappen verrijkt met een roti plaat, volkoren bara of naan brood. Het doel is om dit jaar de roti plaat vaker in te zetten in maaltijdboxen, omdat het een ideaal product is om een recept om heen te bouwen. Daarnaast is het een van de favoriete producten van Wouter. Met de nieuwe chef van Boerschappen, Charlotte, heeft hij het volste vertrouwen dat klanten straks ook vaker een wereldgerecht, zoals roti, thuis kunnen bereiden.

Twee bedrijven die werken aan een nieuwe voedselketen

Een mooie en belangrijke overeenkomst waar Boerschappen en Zainab Foods elkaar in hebben gevonden; is beide staan voor producten die clean label worden geproduceerd. Als we om ons heen kijken in supermarkten zijn er enorm veel producten met onnodige en ongezonde toevoegingen te vinden. De producten van Zainab Foods zijn clean label geproduceerd met een ambachtelijke touch.

Elkaar aanvullen met nieuwe ideeën

Naast het produceren van clean label, vindt Boerschappen het ook belangrijk om gezonde maaltijden aan te bieden. Daarom wordt er steeds vaker voor volkoren producten gekozen die meer voedingsvezels bevatten. Zo ontstond ook de vraag naar een volkoren bara. Speciaal voor Boerschappen heeft Zainab Foods een volkoren bara ontwikkeld. Deze bara is voedzamer, maar net zo lekker. Bij Zainab Foods denken we graag mee met onze klanten en ontwikkelen wij vaak maatwerk producten, hier is de volkoren bara een voorbeeld van.

We houden elkaar scherp

De samenwerking tussen Zainab Foods en Boerschappen wordt door beide partijen als erg positief ervaren. “We houden elkaar scherp”, aldus Wouter. “Wij kunnen aan de slag om een breder scala aan wereldgerechten aan te bieden aan onze klanten en Zainab Foods kan nieuwe producten ontwikkelen waar wij toekomst in zien, zoals de volkoren bara. Daarnaast is het fijn om met Zainab Foods samen te werken; zij begrijpen onze planning”. Producten die ’s ochtends worden geleverd, ontvangen consumenten of bedrijven eind van de middag in hun maaltijdbox; zo is het echt altijd vers.

Ook eens een maaltijdbox proberen?

Probeer een maaltijdbox van Boerschappen met de kans op een maaltijdcomponent van Zainab Foods.