De wereld van inflight catering

Wanneer we aan reizen denken, denken we vaak aan de bestemming en niet zo zeer aan de reis ernaartoe. Maar een essentieel aspect van reizen met het vliegtuig, is inflight catering – de maatlijden en snacks die passagiers aan boord van het vliegtuig ontvangen. Al meer dan 15 jaar vliegen de snacks en maaltijdcomponenten van Zainab Foods de gehele wereld over met verschillende vliegtuigmaatschappijen.

Smakelijke maaltijden voor travel catering

Inflight catering, ook wel travel catering, is een complexe operatie die achter de schermen van luchtvaarmaatschappijen plaatsvindt. Het doel is om passagiers tijdens hun vlucht te voorzien van een smakelijke snack. Dankzij onze ambachtelijke snacks en onze verrassende smaken zijn wij een betrouwbare partner voor de luchtvaart cateraar.

Diversiteit in snacks voor inflight catering

Een van de sterke punten waar wij ons in differentiëren is het gevarieerde aanbod aan snacks. Aan boord van het vliegtuig zijn er passagiers met verschillende dieetvoorkeuren c.q. spijs voorschriften. Zainab Foods produceert uitsluitend halal en daarnaast heeft onze productontwikkelaar special meals ontwikkeld met betrekking tot een laag zout- en vetgehalte en lactosevrij.  

Een van onze hardlopers voor de luchtvaart zijn de empanada’s, deze zijn ontwikkeld met een speciaal deeg wat niet kruimelt en dus handig voor de passagier om te eten. De empanada’s hebben een specifieke receptuur zo worden er sterkere kruiden gebruikt om nog meer smaak te bewerkstelligen. Het is een feit dat door de combinatie van droge lucht en lage druk ons smaakvermogen met ongeveer 20% afneemt op 11 kilometer hoogte. De empanada’s hebben we beschikbaar in meer dan 10 verschillende smaken en worden geserveerd in de verschillende reisklassen, van economy tot businessclass. Andere producten die wij hebben ontwikkeld voor de luchtvaart zijn mini naan broodjes, deze worden geserveerd bij een maaltijd. Daarnaast hebben wij een brede selectie van snacks, zoals onion pakora, borrel bara en mini empanada’s die geschikt zijn om als assorti snack te serveren.  

Aandacht voor duurzaamheid

In het tijdperk waarin groen reizen wordt gestimuleerd, is het ook belangrijk om de ecologische voetafdruk van de snacks en maaltijdcomponenten die de wereld over vliegen, te verlagen. Wij dragen een klein beetje bij aan het tot stand komen van een circulaire economie m.b.t. tot de luchtvaart.  Zo wordt onze gebruikte frituurolie opgehaald en verwerkt tot een duurzame brandstof welke gebruikt wordt als brandstof voor de vliegtuigen industrie. Dit proces staat nog in de kinderschoenen echter een begin is gemaakt met het verlagen van de impact op het milieu.   

De wereld overvliegen met Zainab’s smaken

De Zainab producten vliegen de hele wereld over en zijn ook geschikt voor jouw inflight catering assortiment. We komen graag met je in contact.