Pakora: een veelzijdige snack

Pakora is een een populaire snack afkomstig uit India. Het is een gefrituurd deegballetje gemaakt van verschillende groenten, specerijen en kikkererwtenmeel. Het leuke aan de pakora is dat je oneindig veel variatiemogelijkheden hebt, zo kan je je klanten of gasten altijd verrassen met nieuwe smaken.

De snack pakora is afkomstig uit India waar het al eeuwenlang wordt gegeten. Het gerecht werd bedacht als een manier om restjes groenten en meel te gebruiken en sindsdien is het uitgegroeid tot een snack die op zichzelf kan worden gegeten of als bijgerecht bij een maaltijd kan worden geserveerd.

De ingrediënten van de pakora

De belangrijkste ingrediënten van pakora zijn kikkererwtenmeel, water en verschillende specerijen zoals komijn, koriander en kurkuma. Groenten zoals uien, aardappelen, bloemkool en spinazie worden vaak gebruikt in pakora. Maar andere ingrediënten zoals paneer (Indiase kaas) en kip kunnen ook gebruikt worden.

De eindeloze variatiemogelijkheden maken pakora de ideale borrelsnack. De ui pakora, beter bekent als onion bhaji, is een populaire variant die wordt gemaakt met gesneden ui. Een andere bekende variante is de aloo pakora, gemaakt met gesneden aardappelen. Paneer pakora is een andere populaire variant die wordt gemaakt met paneer kaas. Met onze handige kant-en-klare pakora mix heb je binnen een handomdraai de lekkerste pakora’s gemaakt. Je hoeft alleen olie en jouw favoriete groenten toe te voegen. Bekijk hier de video:

Waar eet je pakora mee?

Pakora kan worden geserveerd als snack of bijgerecht bij een maaltijd. Het wordt vaak geserveerd met dahl en rijst of met een ander Indiaas gerecht zoals biryani of curry. Pakora kan ook als variant op falafel gebruikt worden in een wrap of salade.

Door de vele mogelijkheden kan je ook een leuke variatie aan pakora’s serveren op een borrelplank. Serveer de pakora’s dan met een van onze sambals, in de variant tomaat of aardappel. Daarnaast is pakora ook een geweldige vegan optie. Het gebruik van kikkererwtenmeel en groenten betekent dat pakora rijk is aan eiwitten en vezels waardoor het een vullende en voedzame snack is.

onion pakora

Pakora voor iedere branche

Pakora leveren wij aan diverse groothandels en horecabedrijven waar het een nieuwkomer is op de borrel- en snackkaart. Daarnaast is de pakora ook erg geschikt als maaltijdcomponent voor de luchtvaart. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.