Handgemaakt volgens traditioneel recept naanbrood

Brood is een van de meest universele voedingsmiddelen ter wereld. Van knapperig stokboord tot zacht en lucht naanbrood, elke cultuur heeft zijn eigen versie en unieke smaken. Wij laten je graag kennismaken met ons naanbrood. Handgemaakt volgens traditioneel recept van onze voorouders uit India.

Waar komt naanbrood vandaan?

Naanbrood heeft zijn oorsprong in Centraal-Azië en het woord naan betekent brood. Naanbrood is dus eigenlijk een beetje dubbelop, maar dat is nou eenmaal hoe wij het kennen in Nederland. Door de handel en migratie verspreidde naanbrood zich naar India waar het een belangrijk onderdeel van de Indiase keuken werd. Vandaag de dag is het een wereldwijd bekend en geliefd gerecht.

Bereiding van naanbrood

Traditioneel wordt naanbrood gemaakt van een combinatie van tarwebloem, yoghurt, gist, water zout en suiker. Het deeg wordt gekneed tot een zachte consistentie om vervolgens te laten rijzen. Na het rijzen wordt het deeg in kleine porties verdeeld, uitgerold tot ovale vormen en gebakken in een traditionele kleioven. Bij Zainab Foods werken wij volgens een traditioneel recept van onze grootouders uit India, elke stap wordt zorgvuldig met de hand uitgevoerd voor een ambachtelijke smaak en kwaliteit van het naanbrood.

naan brood

Verschillende smaken

Naanbrood kent vele variaties en smaakcombinaties. De klassieke variant is de plain naan, met zijn eenvoudige en toch heerlijke smaak. Daarnaast is een van onze favorieten de naan garlic & coriander. Hierbij wordt de knoflookpasta en koriander aangebracht op het brood voordat het wordt gebakken. Andere populaire varianten zijn cheese naan, waarbij kaas wordt toegevoegd aan het deeg.

Gebruik van naanbrood

Naanbrood is een veelzijdig gerecht dat perfect past bij Indiase gerechten. Zo wordt het veel gegeten met curry’s, waarmee je het brood heerlijk in de saus kan dippen. Daarnaast is het tegenwoordig ook populair om het naanbrood te gebruiken als pizzabodem en beleggen met verschillende groenten en/of vlees.

Het naanbrood van Zainab Foods is geschikt voor maaltijdleveranciers om te serveren als maaltijdcomponent bij een maaltijd. Verschillende bedrijven, zoals Boerschappen gebruiken het naanbrood bij hun verse maaltijden. Daarnaast kan het naanbrood ook ingezet worden door cateraars op evenementen als snack. Voor de luchtvaart hebben we een speciale mini naan ontwikkeld, dit naan broodje kan uitstekend geserveerd worden bij een maaltijd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij laten je graag kennismaken met ons naanbrood en bekijken samen hoe we dit het beste kunnen inzetten voor jouw bedrijf.